“Niks moet, Niksen mag”
maak alles vast met Geniet-jes

Wil je graag wat actief zijn, dan vindt je zeker iets in onze omgeving.

Wat te doen?

Relaxen, shoppen, wandelen, cultuur opzoeken,… bij ons vindt je voor elk wat leuks.

Aan onze Bed & Breakfast starten veel fietsroutes. Wandel je liever? Dan hebben we een prachtig bos: Herckenrode bos.

Liever wat cultuur, dan is zeker het Jenevermuseum, het Modemuseum of de Japanse tuin een aanrader.

Shoppen kan je in 2 prachtige winkel steden in de buurt: Hasselt en Sint Truiden

Willen de kids hun graag uitleven? In de Elzartwinning hebben we een prachtige buitenspeeltuin. Liever wat anders of is het slecht weer? Dan zijn Plopsa Indoor en Olympia zeker een aanrader.

Volledig tot rust komen kan je bij ons in de Elzartrelax

Kortom voor ieder wat wils bij de Elzartwinning.

shutterstock_1258356235

Bij Elzart voel je je altijd thuis

Cultuur en ontpanning

De Japanse Tuin

De Japanse Tuin in Hasselt is de grootste van zijn soort in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Wie rust zoekt, kan hier een bankje vinden om naar de watervallen te luisteren, de koivissen te bezichtigen en voederen, te picknicken of rustig rond te wandelen en te genieten van het wisselende uitzicht. Soms kan je ook de vredesbel horen luiden. Sinds 2016 heeft de vredesbel een vaste plaats in de tuin. Daarbovenop zijn er elke maand ook tal van activiteiten die open staan voor het publiek. Meer uitleg vindt je terug op: https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin/de-grootste-japanse-tuin-van-europa

Abdijsite Herckenrode

Je kan er niet naast kijken: de oude abdijsite van Herkenrode ademt opnieuw rust, verbondenheid met het verleden en gastvrijheid uit. De historische gebouwen zijn gerestaureerd, ondernemende partners maken er een plek voor iedereen van en in het omliggende natuurgebied speelt elk seizoen zijn charmes uit. Abdijsite Herkenrode laat je op je eigen ritme ongedwongen genieten. Hier kan veel en moet niets. Op maat van groot en klein.

Meer info vindt je op:  https://www.abdijsiteherkenrode.be/

Jenevermuseum

Een bezoek aan het Jenevermuseum maakt je jeneverwijs.
Met aandacht voor geest én lichaam maakt het Jenevermuseum van je
bezoek een beleving. Het geeft je ongetwijfeld zin in ééntje om bij te leren.

Meer info vindt je op: https://www.jenevermuseum.be/nl

Modemuseum

Modemuseum Hasselt is gelegen in een uniek, zeventiende-eeuws pand, het zogenaamde Oud Gasthuis. We hebben geen vaste presentatie, maar we bieden je wel twee aantrekkelijke en boeiende expo’s per jaar. We belichten steeds andere thema’s en objecten, dus kom zeker eens langs, of meerdere keren…

Meer info vindt je op: https://www.modemuseumhasselt.be/

Kinderen activiteiten

Plopsa Indoor

Plopsa Indoor Hasselt is het allereerste deels overdekte themapark van België in Hasselt, gelegen naast de Ethias Arena en Grenslandhallen. Het park behoort tot de Plopsa-groep, de themaparkdivisie van Studio 100.

Meer info vindt je op: https://www.plopsaindoorhasselt.be/nl

Olympia

Dé place to be voor fitness, yoga, muurklimmen, squash, spinning, bowlen & pool in Hasselt.

Meer info vindt je op: https://www.oly.be/

Shoppen

Shoppen in Hasselt

In Hasselt zorgen we in deze moeilijke tijden voor elkaar, en voor onze handelaars en horeca. Of het nu een maaltijd is, een koffie, een goed boek, speelgoed of een leuke outfit. Koop alles wat je nodig hebt in de buurt! Bestel eenvoudig online en haal het daarna zelf op. Of laat het thuis bezorgen. Ontdek het aanbod van meer dan 500 zaken op shopinhasselt.be. Ook onze restaurants en horecazaken verwennen je graag!

Shoppen in Sint Truiden

Sint-Truiden is een gezellige winkelstad die gekend staat om haar leuke en unieke boetiekjes rond de Grote Markt in het centrum van de stad. Net buiten het centrum vind je eveneens enkele grote ketens met een ruim aanbod.

Parkeren kan (betalend) op de Grote Markt. Voor alle parkeerplaatsen zie praktische info: Parkeren.

Een dagje shoppen in Sint-Truiden met de trein? Vanaf het station wandel je 5 minuten naar het begin van de winkelstraten.

Tijdens het shoppen kan je genieten van een heerlijke latté of een lekker glaasje cava op de leuke terrasjes van de Grote Markt.

Meer info vindt je op: https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/shoppen/